Grillede lammspyd med rispilaf

Grillede lammspyd med rispilaf

Til 8 personer

1 lammekølle, ca. 2.5 kg.
Marinade:
3 spsk olie
1 spsk citronsaft
3 fed presset hvidløg
Friskkværnet salt og peber
Hakket persille

Rispilaf:
2 løg
3 spsk olie
4 spsk lyse rosiner
4 spsk mandelflager
450 g. basmatiris
Tilbehør:
8 grofthakkede tomater
8 brød

Kødet skæres fra benet og skæres i mundrette stykker. Marinaden blandes og vendes med kødet. Kødet trækker 1-2 timer og gerne natten over i køleskab.
Kødet drysses med salt og peber og sættes på spyd. Der grilles indtil kødet er gennemstegt, ca. 15 minutter. Spyddene drysses med persille ved serveringen.
Løget skæres i tynde ringe, som steges sprøde i olie på en pande. Til sidst tilsættes rosiner og mandelflager.
De nykogte ris lægges på et fad, og løg, rosiner og mandler drysses over. Grofthakkede tomater og brød serveres til.