Lammerullesteg

Lammerullesteg

Til 6 personer

Lammebryst, ca. 1 kg.
Fars:
1 lille porre
200 g. hakket lammekød
1 æg
1 fed presset hvidløg
2 spsk. hakket persille
¾ tsk. salt
1 tsk. merian
½ tsk. rosmarin
Friskkværnet peber

3 dl. bouillon
2 tsk. majsstivelse
2 spsk. tomatpure
Tilbehør:
Kartofler
Broccoli eller ærter

Lammebrystet udbenes og noget af fedtet skæres fra.
Porren snittes fint. Kødet røres med æg, porre, hvidløg, persille, salt og krydderier.
Lammebrystet bredes ud og lammefarsen smøres på i et jævnt lag. Brystet rulles sammen og holdes fast med kødnåle, hvorefter det snøres sammen med bomuldsgarn. Brunes i en gryde uden tilsætning af fedtstof. Varmen dæmpes og bouillonen hældes ved. Småkoger under låg ca. 1 time, til brystet er mørt.
Stegen tages op og holdes varm under folie.
Skyen skummes for fedt, jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand og smages til med tomatpuré.
Bomuldssnoren tages af stegen, og stegen skæres i skiver