Langtidsstegt lammehals

 Lammespisning 6.11.19 – Jette
1 stor lammehals snittes langs oversiden på hver side af midterbenet.
Lægges på et stort stykke bagepapir og overtrækkes med en creme af:

½ dl olie, 3 store fed hvidløg som hakkes, reven skal af ½ citron, saft af 1 citron, 1 knivsp. chili, salt, peber og merian. Blendes til en mayonaisseagtig creme.

Bagepapiret lukkes om halsen, hæftes evt. sammen og halsen sættes i ovnen på 125 grader i 7½ time.

Tag kødet ud og del det på hver side af bene. Læg det med skindsiden opad i et fad til det skal bruges.

Varmes i ovnen ved stærk varme, evt. grill. Skær kødet i stykker på tværs ved servering.

Vældig godt med pemmes et eller andet fra ovnen eller frituren. Masser af grøntsager og meget gerne en kold sauce. Eller varm.