Marokkansk lammegryde

Lammespisning 6.11.19 –  Bitten

600 g.fersk lammekød i tern (til 4 pers.)
 
 Marinade:
1 fedknust hvidløg
0.2 g.safran
0.5 tsk.stødt ingefær
0.5 tsk.stødt kanel
2 tsk.paprika
0.5 dl.olivenolie
 
2 hakkede løg
1 ds.hakkede tomater
6 dl.kalve- eller hønsebouillon
1 dl.appelsinsaft
0.5 appelsin appelsin skal herfra
10 tørrede abrikoser
10 svesker med sten
50 g.hele smuttede mandler
1 tsk.salt
 cayennepeber
 
 Citronbulgur:
4 dl.bulgur
8 dl.grøntsagsbouillon
0.5 dl.citronsaft
30 g.smør
 salt
 peber

Rør hvidløg, safran, ingefær, kanel, paprika og olivenolie sammen og vend kødet i kryddermarinaden. Lad kødet trække tildækket i køleskab til næste dag.

Svits kødet i en stegegryde sammen med hakkede løg i ca. 5 min.

Kom tomat bouillon, appelsinsaft og skræl ved, og lad retten koge 30 min. for svag varme uden låg. Tilsæt abrikoser, svesker og mandler og kog i endnu 15 min. Smag til med salt og cayennepeber.

Bring grøntsagsbouillon og citronsaft i kog. Tilsæt bulgur og lad det koge 10 min. ved svag varme under låg. smag bulguren til med salt og peber og server den til kødet.