Seekh kabab

 

Seekh kabab

Ingredienser

1 kg hakket okse og lammekød
1½ tsk. salt
1 strøget tsk. chilipulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. garam masala
1 lille knold revet ingefær (ca. 1 spsk.)
1 hakket løg eller et halvt bundt finthakket forårsløg
½ dl. havregryn
2 æg
1 bundt friskhakket koriander
2-3 chilier i skiver
1 pakke træspyd Fremgangsmåde

Blend løg, ingefær, æg, havregryn og krydderier og ælt det godt sammen med kødet.
Tilsæt frisk koriander og chili og prøvesteg evt. en lille frikadelle for at smage, om farsen skal krydres mere
Form kødet omkring 2/3 af spyddenes længde, så enderne kan bruges som håndtag.
Spyddene steges enten i lidt olie på panden eller i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min. på hver side til kødet er let gyldent. Er også meget lækker på grillen