Stegt-Lammefilet

                                                                                                                                                                                      Lammespisning 6.11.19

                                                                         Karen Margrethe

Stegt lammefilet  –  Perlespelt med bagte rodfrugter:

200 g lammefilet fra ryg

Salt/peber

1 spsk. olivenolie til stegning

2 spsk. balsamico

1 spsk. honning

Lammefilet krydres med salt/peber. Steges på panden i 5 min. på hver side. Tilsæt balsamico og honning. Vend kødet i blandingen i 5 min. Tag kødet af panden og skær i tynde skiver

———————————————————————————————————————–

3 gulerødder – 1 pastinak – 150 g selleri skæres i små tern, vendes i olivenolie og bages i 15 min. v. 200 grader. Afkøles

————————————————————————————————————————

200 g. perlespelt

1 skalotteløg i små tern

1 fed hvidløg i små tern

Grønsagsbouillon

1 citron

½ bundt bredbladet persille

Svits løg og hvidløg i en gryde og tilsæt spelten. Spelten koges i grønsagsbouillon efter anvisning på posen.

Afkøles i lidt olivenolie, citronsaft og balsamico. Grønsagerne vendes i spelten med ½ bundt snittet persille