Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Grillede lammspyd med rispilaf

Grillede lammspyd med rispilaf

Til 8 personer

1 lammekølle, ca. 2.5 kg.
Marinade:
3 spsk olie
1 spsk citronsaft
3 fed presset hvidløg
Friskkværnet salt og peber
Hakket persille

Rispilaf:
2 løg
3 spsk olie
4 spsk lyse rosiner
4 spsk mandelflager
450 g. basmatiris
Tilbehør:
8 grofthakkede tomater
8 brød

Kødet skæres fra benet og skæres i mundrette stykker. Marinaden blandes og vendes med kødet. Kødet trækker 1-2 timer og gerne natten over i køleskab.
Kødet drysses med salt og peber og sættes på spyd. Der grilles indtil kødet er gennemstegt, ca. 15 minutter. Spyddene drysses med persille ved serveringen.
Løget skæres i tynde ringe, som steges sprøde i olie på en pande. Til sidst tilsættes rosiner og mandelflager.
De nykogte ris lægges på et fad, og løg, rosiner og mandler drysses over. Grofthakkede tomater og brød serveres til.

Comments are closed.