Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Sprød land crostata

Sprød land crostata

Dej

1 1/2 kop kold mel
125 g kold smør
2 spsk creme fraiche
2 spsk citronsaft
¼ kop isvand
¼ kop groft majsmel

1 kop = 2 ½ dl

Fyld

2 spsk olivenolie
750 g flade svampe (ghampignon, portobello eller lignende) groft hakkede
et bundt forårsløg ,hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk frisk rosmarin
2 tsk citrontimian
120 g fetaost, smuldret
120 g revet ost

Dej : Saml alle ingredienserne til dejen undtagen majsmelet. Ælt godt.
Rul dejen ud på majsmelet til en cirkel på cirka 30 cm i diameter
Læg den på en bageplade.

Fyld : varm olien og svits svampe, forårsløg, hvidløg og krydderurter indtil al væden er forsvundet, ca 8 minutter. Afkøl det og bland de to slags oste i.
Spred blandingen ud på dejen indtil 5 cm fra kanten. Bøj kanten op over fyldet. bag ved 200 grader i 35 minutter, indtil dejen er mørk gylden. Server den varm eller lunken, gerne med en god salat.

Der er nok til 6 personer.

Comments are closed.