Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Lam Korma

Lam Korma

Det indiske køkken er ret utroligt. Det har en krydret varme, som slet ikke findes i det danske, italienske eller franske køkken. Hvis du ikke har prøvet indisk mad før så er det NU du skal i gang.Lammekødet brunes med herlige krydderier og simrer med yoghurt før det serveres med frisk koriander og Safranris – ikke et øje er tørt!Du kan vælge at købe stødte krydderier på glad, men men men:Prøv selv at riste og støde dine hele krydderier – det er en verden til forskel

Ingredienser
5 spsk olie
6 kardemommekapsler
6 nelliker
6 peberkorn
1 stang kanel
750 g lammekølle i tern
3 hakkede løg
2 fed hakkede hvidløg
1 stykke frisk ingefær, 5 cm i tern
2 spsk stødt korianderfrø
s tsk stødt spidskommenfrø
1 tsk chilipulver
1,5 dl yoghurt naturel (gerne drænet)
1 tsk graham masala
salt
frisk korianderblade

Sådan gør du: 4-6 personer
Opvarm 4 spsk af olien i en passende gryde og tilsæt kardemomme, nelliker, peberkorn og kanel.

Lad det stege i 1 minut og oplev hvordan der spreder sig en fantastisk duft i dit køkken.
Tilsæt lammetern lidt efter lidt – det er vigtigt at kødet steger og bliver brunet. Hvis du tilsætter al kødet på en gang mister du varmen og kødet koger i stedet for. Brun kødet godt på alle sider og hæld det over i en skål. Fjern krydderier og smid dem ud – de har gjort deres del af jobbet.

Kom resten af olien på panden og tilsæt løg, hvidløg og ingefær i 5 minutter. Tilsæt nu koriander, spidskommenfrø, chili og salt – nye dufte spreder sig i gryden! Lad kryderierne stege med i endnu 5 minutter, vær opmærksom på at det ikke brænder på.
Rør nu yoghurt i lidt efter lidt, til det er helt absoberet. Pas igen på at det steger og ikke koger.

Tilsæt nu kødet sammen med den saft, der er løbet ud i skålen og bland det hele godt sammen.

Tilsæt vand, så det næsten dækker kødet – pas på det ikke bliver for vådt.
Juster varmen så kødet simrer. Læg låg på og lad kødet simre en time – eller til det er helt mørt, men ikke tørt.

Drys graham masala over retten det sidste minut og rør rundt.

Pynt retten med frisk koriander og server med ris – skal du rigtig gøre indtryk så server retten med Safranris!

Og husk at sætte din indiske musiksamling på musikanlægget!

Comments are closed.