Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Græsk lammesuppe

Græsk lammesuppe

Ingredienser:

750 g. udbenet lammebov
250 g. løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 kvist frisk eller 1 tsk. tørret rosmarin
saften af 1 citron
salt
sort peber
1 ¼ l. vand
1 laurbærblad
1 bdt. Persille
2 æg

Forklaring:
Lammekødet skæres i små terninger. Løgene og hvidløgsfedene pilles og hakkes fint.
Olien varmes i en gryde, og heri brunes kødet godt på alle sider i ca. 10 minutter.
Løg hvidløg tilsættes og svitses gyldent under omrøring.
De friske rosmarinnåle eller den tørrede rosmarin røres sammen med citronsaften, og der smages til med salt og peber.
Hæld til sidst vandet over, kom laurbærbladet i og lad det hele koge for svag varme og under låg i ca. 50 minutter.
Skyl persillen godt, ryst den tør og hak den groft. Del æggene i hvider og blommer. Hviderne piskes stive med lidt salt.
Æggeblommerne piskes sammen med lidt af den varme suppe og røres i suppen.
De stiftpiskede æggehvider lægges i en terrin, herover hældes suppen, og det hele drysses med persille.

Comments are closed.