Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Grøn lammesuppe med urter (2 pers.)

Grøn lammesuppe med urter (2 pers.)

1 l. lammesuppe

300-400 g. restkød eller frisk kød fra lam

200 g. grønkål

1 stor gulerod

1 stor porre

3 fed hvidløg

Salt og peber

1. bring suppen i kog med kødet

2. snit gulerod, hvidløg og porre i tynde skiver

3. rib grønkålen og snit i strimler

4. kom gulerødderne i suppen og kog 5 min.

5. kom porre og hvidløg i og kog i 5 min.

6. til sidst kommes grønkålen

7. smag til med salt og peber

server evt. med naanbrød til

 

Comments are closed.