Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Keftedes (4 pers. ca. 30 stk.)

Keftedes (4 pers. ca. 30 stk.)

500 hakket lammekød
1 løg
2 fed hvidløg
½ dl. Rasp
2 spsk. Hakket persille
½ tsk.  revet citronskal
1  æg
1 tsk. salt
½ tsk. citronsaft
Ca.30g. smør til stegning

Løg og hvidløg hakkes
Kødet røres med løgene, rasp, persille, citronskal, vand, æg, salt og peber.
Farsen hviler i køleskab i ca. 1 time.
Formes til 30 små aflange boller, der steges på panden i smør.
Panden rystes nogle gange under steg

500 hakket lammekød
1 løg
2 fed hvidløg
½ dl. Rasp
2 spsk. Hakket persille
½ tsk.  revet citronskal
1  æg
1 tsk. salt
½ tsk. citronsaft
Ca.30g. smør til stegning

Løg og hvidløg hakkes
Kødet røres med løgene, rasp, persille, citronskal, vand, æg, salt og peber.
Farsen hviler i køleskab i ca. 1 time.
Formes til 30 små aflange boller, der steges på panden i smør.
Panden rystes nogle gange under stegningen, så bollerne bevarer faconen.
Stegetid ca. 6-7 min.

 

Comments are closed.