Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Lam i kål

Lam i kål

Til 4 personer

¾ kg. lammesmåkød
1 hvidkål
Friskkværnet peber
1 spsk. salt
1-2 dl. vand

Tilbehør:
Rugbrød og sennep

Kødet skæres i store firkanter. Kålen halveres og skæres i tykke skiver. Kød og kål lægges lagvis i en tykbundet gryde. Peber og salt drysses på.
Retten snurrer under låg 1-1½ time ved svag varme til kødet er mørt.

Comments are closed.