Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Lam i krydderier golfstaterne

Lam i krydderier golfstaterne

Til 4 personer

¾ kg. lammesmåkød
1 spsk friskreven ingefær
1 fed knust hvidløg
500 g frossen, hakket spinat
2 spsk smør
1 spsk chili
2 tsk garammasala

1 tsk kardemomme
1 stang kanel
salt og peber
4 dl. yoghurt
4 tsk knuste mandler
1 tsk stødt muskatnød
4 dl piskefløde

Bland ingefær og hvidløg i lammekødet og lad det trække i 20 minutter. Kom kødet i en gryde og hæld vand ved, så det næsten dækker. Kog lammekødet i 30 minutter ved svag varme.
Læg spinaten i en gryde og ladet det tø op ved svag varme under omrøring. Tag kødet op, dup det tørt og gem lagen. Brun kødet i smør, tilsæt krydderier og yoghurt og steg, til yoghurten er absorberet.

Kom spinat, mandel og kogelagen ved. Kog kødet i ca. 10 minutter ved svag varme. Rør piskefløden i.
Server chapatibrød, ris og yoghurt til retten.

Comments are closed.