Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Lammebov i citronsauce

Lammebov i citronsauce

Til 4-5 personer

1 udbenet lammebov, ca. 800 gr.
¾ liter vand
1 tsk. salt
4 peberkorn
1 laurbærblad
½ citron
2 gulerødder
1 porre Sauce:
1 spsk. majsstivelse
½ dl. fløde
1 spsk. citronsaft
Salt
Peber

Tilbehør:
Kartofler eller ris, årstidens grøntsager

Lammeboven lægges i en lille gryde og vand hældes ved, så det lige dækker. Boven bringes i kog og skummes. Salt, peberkorn og laurbærblad tilsættes. Citronen skrælles tyndt og skrællen kommes i gryden sammen med gulerødder og porre skåret i mindre stykker.

Lammeboven småkoger under låg 1-1 ¼ time til den er mør. Boven tages op og pakkes i folie, så den holder sig varm.
Suppen sies og koges ind uden låg til ca. halvdelen er tilbage. Jævnes med majsstivelse udrørt i fløde og smages til med citronsaft, salt og peber.
Boven skæres i skiver og serveres med saucen.

Comments are closed.