Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Lammecurry med kartofler

Lammecurry med kartofler

Ingredienser

1 kg lammekrone skåret i 5 skiver, som derefter halveres
½ dl yoghrt
½ lime
½ tsk. chilipulver
½ tsk. salt
1 dl. olie
1 tsk. stødt spidskommen
¼ tsk. grkemeje
1 tsk.paprika
1 tsk. chilipulver
3-4 stk. hel kanel
1 tsk. stødt koriander
2-3 store mørke kardemommekapsler
2-3 nelliker
3-4 karryblade (kan erstattes med lauerbærblade)
2 store løg skåret i tynde strimler
3-4 hvisløg
1 lille knold revet ingefær
2 store tomater i tern
3-4 dl vand
2 spsk. græsk yoghurt
4 mellemstore kartofler skåret i både
1 håndfuld frisk grøn koriander
1 rød chili i små tern
1 tsk. garam masala

Fremgangsmåde

Rør yoghurt, limesaft, chili og salt sammen og mariner kødet.
Varm ½ dl olie op i en stor pande of tilsæt spidskommen
Steg lammekødet 3-4 min på hver side. Tag kødet fra og hæld stegeolien over i en gryde. lsæt emdnu ½dl olie os svits krydderierne
Steg løgene gyldenbrune sammen med ingefær og hvisløg
Tilsæt tomater og ½ dl vand, lad det simre i 5 min.
Kom kød og kartofler ved og lad det simre i 10 min., så krydderierne rigtig kan trænge ind.
Tilsæt 2-3 dl. vand (alt efter hvor tynd man gerne vil have sovsen)
Lad det simre under låg i ca. 20-25 min., indtil olien trænger op i overfladen
Drys med masala, frisk koriander og rød Chili og server med pulao-ris