Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Lammekølle med oste- og persillepasta

Lammekølle med oste- og persillepasta

1 lammekølle, ca. 2.5 kg.
Friskkværnet salt og peber
3-4 fed hvidløg
6 stilke frisk timian
3-4dl vand
2 dl piskefløde
2 dl friskhakket bredbladet persille
50 g friskrevet grana padane 2 pk frisk pasta.

Tilbehør:
2 bundter kogt broccoli drysset med lidt revet citronskal
og godt brød.

Lammekøllen gnides med salt og peber. Der skæres små snit i køllen og hvidløg skåret i kvarte stikkes ned sammen med lidt timian. Lammekøllen lægges i en lille bradepande og brunes i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Ovnen skrues ned til 160 grader og vand hældes i bradepanden.
Kødet steger videre i 1 1/4 -1 1/2 time. Lad kødet hvide 15 minutter før det skæres i skiver. Skyen serveres eventuelt til kødet.
Fløde og persille kommes i en lille gryde og koges op. Osten røres i og gryden tages fra varmen. Saucen vendes med den nykogte pasta og drysses med friskkværnet peber. Kød i tynde skiver og broccoli serveres til.

Comments are closed.