Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Lammerullesteg

Lammerullesteg

Til 6 personer

Lammebryst, ca. 1 kg.
Fars:
1 lille porre
200 g. hakket lammekød
1 æg
1 fed presset hvidløg
2 spsk. hakket persille
¾ tsk. salt
1 tsk. merian
½ tsk. rosmarin
Friskkværnet peber

3 dl. bouillon
2 tsk. majsstivelse
2 spsk. tomatpure
Tilbehør:
Kartofler
Broccoli eller ærter

Lammebrystet udbenes og noget af fedtet skæres fra.
Porren snittes fint. Kødet røres med æg, porre, hvidløg, persille, salt og krydderier.
Lammebrystet bredes ud og lammefarsen smøres på i et jævnt lag. Brystet rulles sammen og holdes fast med kødnåle, hvorefter det snøres sammen med bomuldsgarn. Brunes i en gryde uden tilsætning af fedtstof. Varmen dæmpes og bouillonen hældes ved. Småkoger under låg ca. 1 time, til brystet er mørt.
Stegen tages op og holdes varm under folie.
Skyen skummes for fedt, jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand og smages til med tomatpuré.
Bomuldssnoren tages af stegen, og stegen skæres i skiver