Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Lammetagine med svesker og mandler

Lammetagine med svesker og mandler

Til 4 personer

800 g lammekød i tern
2 finthakkede løg
2 fed hakket hvidløg
4 spsk olivenolie
salt
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt ingefær
1 tsk paprika
1 tsk safran

1 spsk smør
2 ds. flåede tomater, 450 g
2 spsk akaciehonning
1 tsk tørret, knust chili
12 store, tørrede svesker
kogende vand
revet appelsinskal
1 stang kanel
1 dl frisk koriander
couscous, peberfrugt og løg

Bland løg, hvidløg, olivenolie, salt, spidskommen, ingefær, paprika og safran i en skål. Kom kødet ved og vend det rundt i krydderierne.
Lad kødet trække i marinaden i mindst to timer i køleskab.
Kom smør, tomater og honning i en gryde. Krydr med lidt chili og lad saucen simre i ti minutter.
Brun lammekødet i en stor stegegryde ved kraftig varme. Hæld tomatsauce over, rør godt rundt og læg låg på gryden. Sæt gryden i ovnen ved 150 grader i ca. en time til kødet er mørt….
Læg sveskerne i en skål. Hæld kogende vand over, så de dækkes og lad dem trække i ti minutter.
Hæld en del af saucen fra kødet i en gryde, skum for fedt og tilsæt honning, appelsinskal, kanel og svesker. Kog sveskerne i femten minutter ved svag varme og under låg. Kom svesker og sauce ved kødet sammen med koriander de sidste ti minutter af stegetiden.
Server retten med couscous, ovnbagte peberfrugter og løg.