Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Qorma – lam med nødder og rosiner

Qorma – lam med nødder og rosiner

Ingredienser

Marinade

1 kg. lammebov skåret i tern
2 dl yoghurt naturel
2-3 fed presset hvidløg
1 lille knold revet ingefær
1½ tsk. chilipulver
1 spsk. hel spidskommen
1 spsk. sort peber
2 tsk. salt

Sause

4 store løg
¼ tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
1 tsk. chilipulver
3-4 hel kanel
1 tsk. korianderfrø
2-3 store mørke kardemommekapsler
5-6 nelliker (de er stærke i smagen, så brug ikke for mange)
3-4 stk. grønne kardemommekapsler
3-4 stk. karryblade (kan erstattes med laurbærblade)
½ tsk. revet muskat
4 store tomater i tern
1 dl smuttede og blendede mandler
½ dl grønne rosiner
1 stor bundt friskhakket koriander
2 røde chili i fine strimler Fremgangsmåde

Yoghurten røres med hvidløg, ingefær og krydderier, og kødet marineres i minimum et par timer
Løgene steges gyldne i olien
Krydderierne steges med, så de afgiver aroma i 2-3 min.
Lammekødet tilsættes sammen med tomater, mandelpasta og rosiner.
Lad retten simre i ca. 30 min., indtil kødet er mørt og de enkelte ingredienser i saucen ikke kan skilles fra hinanden
Pynt med koriander og rød chili og server med pulao-ris, myntechutney og grøn salat

Comments are closed.