Et samarbejde

mellem Norddjurs Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Djurslands Landboforening

Fåreavl

Spelsaufåret er meget frugtbar, har gode moderegenskaber og lette lemninger. De føder ofte 2 lam. Vædderen har et stærkt flokinstinkt, der betyder, at han til enhver tid vil passe på og forsvare sin flok. Kødet er meget velsmagende, fedtfattigt og oftest af høj kvalitet."

Naturoplevelser

I 1981 kom spelsauen til Danmark, og kaldes i dag for "Gammelnorsk Spelsau. Navnet skyldes, at det norske genressourceudvalg i 2000 tildelte midler for at redde den oprindelige norske spelsau."

Seekh kabab

Seekh kabab

Ingredienser

1 kg hakket okse og lammekød
1½ tsk. salt
1 strøget tsk. chilipulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. garam masala
1 lille knold revet ingefær (ca. 1 spsk.)
1 hakket løg eller et halvt bundt finthakket forårsløg
½ dl. havregryn
2 æg
1 bundt friskhakket koriander
2-3 chilier i skiver
1 pakke træspyd Fremgangsmåde

Blend løg, ingefær, æg, havregryn og krydderier og ælt det godt sammen med kødet.
Tilsæt frisk koriander og chili og prøvesteg evt. en lille frikadelle for at smage, om farsen skal krydres mere
Form kødet omkring 2/3 af spyddenes længde, så enderne kan bruges som håndtag.
Spyddene steges enten i lidt olie på panden eller i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min. på hver side til kødet er let gyldent. Er også meget lækker på grillen

Comments are closed.